Meklējot to īsto

on 10/10/11. Filed under: , ,

Nedēļas nogale raibi aizvadīta, piektdiena nobumbulēta, sestdien Sigulda un tās kalniņi iekaroti, un visa svētdiena pavadīta šujot. Tik rezultāts vēl nav un kādu laiku arī nebūs, kamēr pie pareizajām pogām netikšu. 
Šorīt izmēģināju ko tādu, ko nekad nebiju gatavojusi pati. Un sanāca super garšīgi :) 

Gatavoju Soļanku pēc šīs receptes: 

Tomātu pasta - 2 mazās burciņas vai viena lielā
Burkāni - 3gab 
Kartupeļi - 5gab
Sīpoli - 1gab
Ķiploki - 3 daiviņas
Gurķi - 4 marinēti
Desa - 300g
Salami desa - 50g 
Krējums 
Loki
Citrons

Burkānus sarīvē, desas, sīpolus, ķiplokus, gurķus sagriež un visu apcep, var kopā, bet es cepu atsevišķi un jau vārošā ūdenī metu iekšā. Apcepot sīpolus ar ķiplokiem, kad tie jau kļuva zeltaini pielēju klāt tomātu pastu un mazliet pannā pasildīju, un tad iekšā katlā. Pieliku klāt katupeļus, garšvielas (sāls, pipari, lauru lapas) un nedaudz pavāriju. Secināju, ka bišķi par ūdeņainu - piešāvu klāt vienu ēdamkaroti miltus (izšķīdinātus ūdenī). Kad kartupeļi gatavi, tad arī zupa gatava!  Bļodiņā iekšā, krējumu, lociņus, citronu  (tiem kam garšo, tiem vēl tik olīvas jāpiešauj klāt) - yeeee!!! Tik gardi... Arī mazais teica "Ņam, Ņam!"

Apmēram gadu nobriedu šai zupai, ja būtu zinājusi, ka tik vienkārši, tik ātri un ir tā par kuru vislaik sapņoju, sen būtu jau uztaisījusi :) 
Noteikti iesaku arī Jums! 

Svētdien visu dienu šujot tumši zilo/melno audumu ik pa laikam nācās acis "atpūtināt", tā kā mierā nemāku nosēdēt, tad "atpūtināju" tās interneta dzīlēs pētot un meklējot interesantas lietas. Un atkal jau uzdūros attēliem par sapņu māju ... 



                                             



Jā, jā, zinu, ka balts ir neprakstiski, bet pasapņot taču var ... :)  Un šī ir tikai maza daļiņa no mana sapņa, kurš noteikti kādu dienu piepildīsies...  

Kāpēc ir tāds nosaukums šīm pārdomām? Jo meklēju to īsto un vienīgo "banneri", ko likt lapas augšpusē. Vienu vakaru lūgšu Jūsu palīdzību - nobalsot par labāko, manis piedāvāto, variantu.
Un to īsto zupu jau atradu... vēl tik atliek pogas atrast.... :))

3 Responses to Meklējot to īsto

  1. guna

    Paldies par recepti! Man tagad arī ēst taisīšanas jautājums kļuvis aktuāls, un vienkāršas receptes ir tieši laikā! Un recepti jau noteikti var arī drusku pavariēt.
    Un bildes smukas. Savu studiju vai darba istabu arī domāju krāsot baltu. Un štrunts par to praktiskumu! Visas krāsas toties smuki izskatās. =)

  2. I.D.

    oo jaa, varieet var cik uziet :) Desas vietaa galju utt... :) Kad studija buus gatava, gaidiishu bildes! :)

  3. Sarkanā Biete

    Paldies par recepti un baltā dizaina idejām.
    Es arī priecājos par balto, lai gan ļoti labi apzinos, ka patreiz, ar mazu bērnu, tas nav praktiski:) Dikti uzrunāja tā rupji adītā sega pīņu rakstā!
    Bloga baneris - tas man arī vēl stāv darāmo darbu sarakstā...

Leave a Reply